Arnakkekilden


Arnakkekilden udspringer tæt ved hvor vi bor, og har i århundreder været symbol på liv og sundhed.

Denne "helbredende" kilde udspringer på Silkeborg Bad, der er en tidligere kuranstalt.

Silkeborg Bad ligger i storslåede omgivelser i skoven med udsigt over Ørnsø. Ved søen udspringer Arnakkekilden, hvor 750.000 liter vand i døgnet løber ud i Ørnsø, og dette pragtfulde område nyder vi dagligt sammen vore hunde.

Det var Silkeborgs grundlægger, papirfabrikanten Michael Drewsen, der først så muligheden for at anlægge en vandkur- og badeanstalt på dette sted, hvor siden hele den danske befolkning som kurgæster kunne finde fornyede kræfter til dagligdagen gennem stedets sundhedskilder og rekreative miljø.

Vandet indgik i de badebehandlinger som kurbadegæsterne kunne underkaste sig ved et ophold på Silkeborg Bad: Varme bade, kolde bade, elektriske bade, etc. Den gamle kuranstalt modtog såvel gæster med "livsstilssygdomme", der trængte til enten afmagrende eller fedende diæt som gæster med mindre farlige sygdomme og rekonvalscenter. Kurgæsterne kunne også medbringe ordinære gæster, der ikke modtog behandling. Kurbadet nåede at virke i 100 år (1883-1983).

 Fra skrænten mod Ørnsø strømmer Arnakkekilderne med 3/4 mio liter mineralvand i døgnet og her tapper Carlsberg vand til deres kurvandsprodukter. Vandet, der er meget jernholdigt, kan drikkes direkte fra kilden.

Silkeborg Bads Venner skænkede i 1929 penge til at skaffe en værdig ramme for Arnakke-kilderne. Vandet blev samlet i en sø. I det foranliggende murværk var der seks bronzehoveder, gennem hvis munde vandet løb ud i små bassiner. 1951.

Se mere om:

KunstCentret Silkeborg Bad

 

 

 

Tilbage